Trädgårdsstil: Romantisk

*Inlägg innehåller annonslänk*

Jag går ju en trädgårdsdesignskurs på distans (kvällar och några helger), vilket är otroligt spännande och utmanande. Trädgård och växter är ett stort intresse för mig som jag gärna spenderar mycket tid på. Kommer såväl ihåg när farmor passade mig när jag var liten och vi åkte ut med hennes bil till olika platser och plockade blommor som vi la i hennes blomsterpress och letade upp namnen på i olika uppslagsböcker.

Olika trädgårdsstilar är en del av kursen och det finns ju mängder med olika tolkningar! Älskar att spana in över häckar och staket i folks trädgårdar och försöka förstå deras tankar. Det är många som drömmer om den romantiska trädgården som bjuder på rabatter och gångar i mjuka, kurviga former. Grusgångar som knastrar under trätofflorna. För att nå stilen så satsa på härliga pastelliga färger – rosa, lila, blått, vitt… Antingen mixar du färgerna eller så jobbar du ton i ton. Plantera farmorsblommor i rabatterna som flox, rosenskära, kantnepeta, löjtnanshjärta, rosor, fingerborgsblommor, hortensia, pioner! Ett stort plus är om trädgården har knotiga fruktträd som stått i många i år. Klassiska gjutjärnsutemöbler, vita träbänkar eller enkla caféset och gärna en virkad hängmatta eller hammock som viloplats. Servera fika med nybakade bullar, kaffe och saftkanna i syrénbersån. Ett fågelbad på fot, kuddar och dynor och detta söta parasoll mot solen skapar den romantiska stilen ytterligare. 

1 Ingela:

skriven

Åh vad jag längtar till mitt "Kaprifolträd nu när jag ser detta.
När jag flyttade från min exman och mitt hus fick jag ju även lämna det.
Ett gammalt torrt körsbärsträd som jag planterade vild kaprifol omkring som klättrar upp i trädet.
Hängde ljus och pynt där i <3
instagram: #Kaprifolträd @ing_ella

Så hade jag en sån fin "pumpfontän" sedan var själva trädgården lite kal men mina pelargoner var stora och hade övervintrat så många vintrar.

Måste få till min trädgård nu så mysigt oxå...

Blev så kär i zinkbaljan med blommor och ljus är det närämaste min fd fontänpump jag kan komma.

Går oxå och tjuvar trädgårdstips:-)

Kommentera här: