Julig dessert

Foto: Anna Ramstedt, Prickenöverlivet
Tips på en fantastiskt god juldessert eller om man bara älskar saffran - saffranspannacotta. 
 
Recept för 4 personer:
- 1,5 gelantinblad
- 1 paket saffran
- 4 msk strösocker
- 3 dl vispgrädde
 
Toppa med:
- 2 st fileade apelsiner
- 1 st filead blogapelsin
- 1,5 msk vit sirap
- Grovhackade pistagenötter 

Gör så här:
Blötlägg gelantinblad i kallt vatten ca 5 min. Stöt saffranet med lite av strösockret i en mortel. Blanda denna blandning och resten av strösockret med grädden i en kastrull, koka upp och ställ åt sidan, krama ur gelantinblad och lägg i dem för att smälta i grädden. Låt svalna.
 
Häll upp i glas och ställ glasen i kyl minst 3h (jag gjorde mina dagen innan).
 
Filea och dela apelsinerna i mindre bitar, blanda med sirapen - låt stå i kyl ett par timmar.
 
Vid servering lägg apelsinbitarna på pannacottan och toppa med grovhackade pistagenötter. Jag valde att servera min saffranspannacotta i dessa glas för att få en trevlig höjd och festlig känsla - finns på rean nu tll ett väldigt bra pris här
 
 

Kommentera här: