Trädgårdsbelysning

Foto: Anna Ramstedt, Prickenöverlivet
 
 
Hur kan vi ha missat at belysa trädgården tidigare? Vilken skillnad det blir - upplyst, varmare och massa härliga skuggspel! Vi har ju gjort om hela baksidan och nu även placerat ut beslyning. Jag beställde från Lightson och deras sortiment med LED Garden Plug & Play. Fick väldigt bra hjälp av dem med förslag på tankar och idéer hur man kunde göra i trädgården - så behöver du hjälp med att belysa trädgården är ett tips att kontakta dem!
 
Två viktiga förutsättningar för belysningen i trädgården var att det absolut var tvunget att vara varmvitt sken (kallt, isblått sken är big no no!) och att lamporna skulle vara så diskreta som möjligt då jag vill att växterna ska få vara i fokus. Så det blev åtta stycken svarta klassiska spotar i modellen Luna och två lite högre lampor för att få lite höjd. Lampsystemet är så enkelt att koppla ihop själv och enkelt att flytta runt lamporna om man vill efter hand. Jag har valt att belysa ett stenparti, pergolan, svajande gräs, japanska lönnen...
 
Jag tycker det är så svårt att fota när det är skymning och lyckas framhäva belysningens magi, men kan ju säga att det har blivit ett sådant lyft. Tidigare var det helt bäcksvart utanför så långt fasadbelysningen nådde, så nu när man sitter inomhus och kollar ut så känns det som att baksidan förlängs då ögat kan vandra längre ut förbi fönstret.