Hängande ljusstake

Foto: Anna Ramstedt, Prickenöverlivet
 
Till helgen är det äntligen första advent - äntligen! Igår tjuvstartade jag julen med en kranskurs hos Inspirera Blommor ett stenkast här ifrån och med från butiken fick en hängande ljusstake följa med. Idag har jag klätt den med Cryptomeria och Cypress. Det är fint att klä den med en eucalyptuskvist också, men jag älskar doften av barrträd och det känns lite mer juligt. En liknande ljusstake är denna om du själv vill ha en hängande ljusstake till jul. Tänk bara på att inte hänga upp den med sidenband eller liknande då det kan brännas av utan använd en tunn kedja eller silvertråd som jag har använt. 

Loppisfynd

Foto: Anna Ramstedt, Prickenöverlivet
 
Vissa loppisrundor är man bara så nöjd med och lördagens loppisrunda var så bra! Fyndade några fina böcker bland annat Ilse Crawfords För alla sinnen för en femma, fina glasflaskor inför ett julpyntsprojekt, en glashink med ljus och en sockerskål från Royal Copenhagen. Frida är ett stort fan av just Musselmalet så denna sockerskål fyndades till henne, nästan lika kul när man hittar något på loppsborden som man vet att någon annan är på jakt efter!

Nyheter hos ByOn

Foto: Pressbilder ByOn
 
ByOn presenterar sina nyheter för kommande vårsäsong utifrån tre teman; Sophistication room - rymd, ljus i överflöd och balans. Väggar och möbler i samma nyanser och toner. Lugna färger som grått och beige i kombination av gröna toner och material som linne tillsammans med keramik, målat porslin och glas. Nautical simplicity - modern maritim trend som är stilren och sparsmakad. Stenväggar, pigmenterad keramik och tvättat linne. Färger som röda och djupblå toner, gärna i kombination med naturligt, ljust trä. Green vacation - lekfull trend som bygger på naturens ljus, färger och figurer. Naturliga material som keramik, lergods, korg, bambu och trä. Inspiration av naturens figurer och färger. 
 
Så mycket fint - jag vill typ ha all keramik, de söta pallarna till barnrummet och en av de stora mattorna!