Mars önskelista

Det kliar i fingrarna att få börja med planteringar och blommor. Jag håller som bäst på och planerar och ritar upp vad som ska planteras i pallkragarna i år och vad som ska kompletteras i rabatterna - så på önskelistan för inspiration står Victoria Skoglunds fina bok Min trädgård vid sjön. Ett par fina träskor att springa in och ut i utan att behöva trampa ner andra skor. Denna härliga sjalkofta i mjukaste cashmere från Softgoat hade gärna fått flytta hem till min garderob och även dessa träningsbyxor från Stronger nu när jag kommit igång med träningen igen.  Har du inte testat Dermalogicas daily superfoliant så måste du göra det (ingen slår den), fick den i present av en kompis och blev helt såld – perfekt att vårstäda hyn med! Och jag tar tillbaka alla mindre vackra ord jag sagt tidigare om lattehållare på barnvagnar – jag inser nu storheten med take away-muggar under promenaderna. Så önskar mig en egen så jag slipper norpa sambons. 

 

Townhouse vid Mariaplan

Skeppsholmen Sotheby's säljer ett unikt townhouse i det gamla Nurnbergbryggerteriet på Södermalm i Stockholm. Högt till tak, ett makalöst läckert kök med dubbla altandörrar ut till en egen terass, furuplankgolv genomgående i hela bostaden förutom kalkstensgolvet i entrén, specialbyggt kök från Canadaköket med Carreramarmor bänksskiva och vitvaror från SMEG. Jag gillar hur de genomgående bevarat den industristil som speglar byggnadens historia. 
Foto: Skeppsholmen 

DIY: Sängmobil

De fina figurerna som min mamma virkat till Alice har nu blivit till en mobil och hänger på plats ovanför Alice säng i hennes rum. Nu sover hon såklart inte i sitt egna rum ännu utan i en bedside crib bredvid vår säng (eller allra helst i vår säng om hon får bestämma). Men det är mysigt att hennes rum är nästan i ordning och byggs på med fina böcker, leksaker, kläder och andra presenter som Alice får av vänner och familj.
 
Mobilen hängde jag i sänghimmeln från Numero 74 tillsammans med en tunn ljusslinga som lyser så fint på kvällen. Sängen är bäddad med ett fint bäddset från Garbo & Friends som jag faktiskt vunnit vid ett tidigare tillfälle för länge sedan, kudde från Miniroom och den söta grisen från Maileg. Spjällsängen är från Troll och har satt ett mjukt spjällskydd från NG Baby på insidan. Hoppas att Alice kommer att gilla sin säng när det väl blir dags att ligga där!
 
Tack igen världens bästa mamma för de fina figurerna - du är bäst!
Foto: Anna Ramstedt, Prickenöverlivet