Shadow Play hos Linum

Linum presenterar nu sin tolkning av sommaren 2017 med sin kollektion Shadow Play. Inspirationen till kollaktionen kommer från det svenska skymningsljuset och mönster från skuggspel under vår och sommar med dämpade men kraftfulla färgtoner och nyanser.
 
Tonerna i färgskalan går mellan varmt och kallt där svala mineralnyanser av granit och fältspat blandas med varmare jordnära toner av kaffe, kanel och off-White. Färgnyanser av havsturkos, hallon, korallrött och puderrosa. I kollektionen ser vi mycket naturmaterial som linne, bomull, siden, jute och ull. Produkter som mattor, överkast, badlakan, kuddar, sittdynor och textilier för kök som handdukar, tabletter, servetter, förkläden.
 
Foto: Jonas Ingerstedt för Linum Design

Adventsplantering

Äntligen är första advent här, så mysigt! Ljusstakarna står och lyser med sitt varma sken i fönstren, doftljus med juliga toner brinner, första ljuset i adventsstaken det sprakar från den öppna spisen och massor av härliga växter har fått flytta in - julstjärnor, enkla hyacinter och knölhyacinter, amaryllislökar och några krispiga anemoner (kunde inte motstå dem). Och alla i vitt - älskar advent som får gå i toner av vitt, grönt och natur. Kvällens eftermiddag kommer att ägnas åt att binda kransar med cryptomeria för inomhus och en krans i en till entrén. I samband med att vi flyttade in så bytte vi ytterdörr så jag har inte hjärta att slå en spik i dörren utan ska göra en variant som får stå på marken tillsammans med krukor och lyktor vid entrén. I de större krukorna där jag har perenner har jag satt i kvistar med kungsgran för att göra det lite juligare samt för att dölja de bruna mindre vackra grenarna som är kvar.
 
Foto: Anna Ramstedt, Prickenöverlivet