Tack helgen!

Denna helg har spenderats på Hamburgö där den årliga Landetfesten ägde rum - för tolfte året i rad. En underbar tradition som våra vänner Rebecca, Magnus och Vincent bjuder in till - ett härligt gäng firar tillsammans bland sjöbodar, klassisk hamburgerlunch på bryggan, båtar som långsamt passerar förbi, massor av skratt och kräftskiva i sjöboden med havskräftor och alla tänkbara tillbehör. Detta året var vädret inte riktigt var med oss, känns verkligen som att hösten är på ingång. Men jag gillar hösten och imorgon är jag tillbaka på jobbet igen efter tre fina semesterveckor. Det blir en mjukstart på kontoret då Formex är på intågande och tillsammans med min grymma svägerska Frida blir det ett par dagar i huvudstaden. Alltid lika spännande, inspirerande och kunskapsgivande att få följa med Frida på mässor och vi brukar ju även hinna med ett gäng trevliga middagar och luncher på stan!
 
Foto: Anna Ramstedt, Prickenöverlivet

Massor av fina nyheter hos Klong

Har ni sett de fantastiska nyheterna som Klong presenterar? Det ska bli väldigt spännand att få se dessa nyheter på Formex nästa vecka - tror att deras nyheter är lika fina i verkligheten som på pressbilderna. En rad med nyheter visar de upp nu inför hösten, eller vad säger du om:
 
Krukorna Trio Pot - krukorna är i tre delar varav en innerkruka, ytterkruka samt fat. Samtliga är tillverkade i tunn plåt och sedan varsamt lackerade i riktigt matt porslinsaktig yta. Faten är tillverkade i mässing. Drop mönstret är formgivet av Ania Pauser som har hittat inspiration i hennes lampor och mattor. Krukorna finns i flera mönster, i tre storlekar och i två kulörer. Vit och gråblå. Innerkrukorna är i matt blå och faten i mässing.
Ljusstaken Bell (denna seglar definitivt upp på min önskelista) - design av Marie-Louise Hellgren och är gjord i glas och mässing.
Klassikerna Gloria och Äng kommer nu i en försilvrad mässing variant som komplement till de övriga förgärna som redan finns i sortimentet idag. Även vattenkannan Svante och ljusstaken Teluria kommer nu i höst i försilvrad mässing.
 
I samband med att Klong firar 15år så lanseras en begränsad upplaga med fyra olika produkter: Gryning vitrinskåp som är tillverkat i björk och glas och kommer endast i 10 exemplar. Ljusstaken Gloria kommer att finnas i 20 exemplar i massivt sterling silver. Skåpet Invaders Cabinet med inspiration från svampar som växer ut från träd. Kommer i två olika utseenden - valnöt med mattborstad mässing eller svartlaserad ask med oxiderad mässing och varje utförande kommer i endast 5 exemplar. Satsbord Dune med tillhörande glasdetaljer. Bordet har ett tredimensionellt mönster med urgröpningar där de handblåsta glaskärlen passar. Bordet är tillverkat i betsad ek varje uppsättning består av fyra bord och sju glaskärl och finns i 5 exemplar.

Foto: Tom Martinesen för Klong

Nyheter hos Skultuna

Skultuna är för mig tidlösa ljusstakar i mässing - älskar deras klassiska Liljan som står på min önskelista. Nu kommer nyheter inför hösten och nu lanserar Skultuna en serie med doftljus i behållare av trycksvarvad mässing. Doftljusen är framtagna med Stockholmsföretaget Candelize och först ut är två olika dofter Dry Veriver (doft av citrus, mint och peppar tillsammans med vetvier-gräs, mossa och cederträ) och Blackwood (rökigare doft av cederträ tillsammans med kryddnejlika, ros och jasmin).
 
 
Förutom doftljusen så presenteras av en den nya spegeln Brera som Skultuna har tagit fram tillsammans med italienska formgivaren Paolo Dell'Elce. Spegeln är inspirerad av katedralen Santa Maria del Carmine i Milano. De fina ljyslyktorna som är designade av Laura Bohinc kommer nu även i en silvrig version.
 
Foto: Pressbilder från Skultuna