11års vänskap

Denna helg har spenderats i Halmstad. För nästan exakt 11år sedan flyttade jag till Halmstad för att läsa marknadsföring och ekonomi på högskolan och pluggade tillsammans med ett härligt tjejgäng som än idag träffas två gånger per år. Det är lika kul varje gång vi ses och trots att det går nästan ett halvår mellan gångerna så är det som att det var igår man sågs sist - helt underbart och jag är så tacksam för denna fantastiska vänskap!
 
Foto: Bilder från Instagram

Min keramik: spillkum

Ett av mina alster i keramik - en spillkum gjord i lavalera. Okej... om sanningen ska fram så skulle detta bli en liten kruka men drejskivan vill inte alltid som man själv vill utan det började att vobbla, så därför fick det i sista sekund bli en spillkum istället. Vilket jag är väldigt glad för nu, för detta är den perfekta mjölkkannan till kaffet och fungerar även som en liten skål till frukosten.
 
Vi har inte hittat vårt matbord till köket ännu (är på jakt efter ett runt bord som är ca 1m i diameter, tar tacksamt emot tips!) så får sitta vid fönstret med fönsterbrädan som temporärt bord och spana in regnet på fönsterrutan.
 
Foto: Anna Ramstedt, Prickenöverlivet

Västerbottenpaj

En favorit hos mig är Västerbottenpaj - så gott! På kräftskivan förra helgen så gjorde Sofie västerbottenpajer i portionsformar som tillbehör till kräftorna. Pajerna toppades med smörstekta kantareller, knapperstekt bacon och persilja. Lika gott som vackert!
 
Foto: Anna Ramstedt, Prickenöverlivet