Nordic Essence på Formex

Formex som går av stapeln 19-22e augusti så kommer trendtemat att vara Nordic Essence. I höstens trendtema har former, färger och material stark nordisk anknytning. Färgskala i gröna och röda toner tillsammans med neutraler som grått i alla nyanser och beiga toner. Väl beprövade naturmaterial används med ny teknologi och i kombination med helt nya kompositmaterial. Former och mönster hämtas från naturen.

Färger: Det är röda toner med inspiration av blekt och bränt tegel och patinerade faluröda fasader, neutraler som mörkt skiffer gråa stenar och ljus sand. Gröna toner hämtas från skogens mossor och lavar.

Material:  Traditionella material som näver och kork används i nya sammanhang. Vi ser läder, långhåriga skinn och textilier med mjuka taktila ytor för en varm och mysig känsla, liksom trärena ytor, tegel, sten och skiffer för en naturlig och lite rå look.

Former: Naturens alla sinnliga sätt att skapa former och mönster går igenom produktformgivningen; som myrstackens brokiga stigar och bikupans geometriska mönster, droppen på daggkåpans blad som skapar den perfekta runda formen. Snökristallernas form inspirerar liksom bubblor i en naturkälla.

 Foto: Pressbild Formex

Kommentera här: