Hemma på min fönsterbräda...

Jag har haft lyckan att komma över ett par fina skott från tre olika sorter av vildartspelargoner. Så nu är dessa placerade i gamla medicinflaskor på fönsterbrädan, hoppas att de kommer att få rötter så att jag kan plantera dem i lerkrukor. Många vildartspelargoner är hyfsat lättskötta och trivs att odlas i kruka. Precis som andra perlagoner så föredrar vildartspelargoner torka framför allt för många duschar av vattenkannan. Det största misstaget många gör med pelargoner är just att man övervattnar dem. Ett tips för att lyckas med sina vildartspelargoner är att blanda upp planteringsjorden med grov sand, för att likna de naturliga förutsättningarna för plantan. På så sätt får du även en bra dränerad jord som inte binder upp vatten.
 
Du vet kanske redan att pelargoner tål både stark hetta och sol, men visste du att som en naturlig process så kan en del arter tappa blad under de varmaste sommarperioderna? Detta är plantans sätt att skydda sig mot hettan, nya blad kommer när temperaturen blir mer måttlig.
 
Foto: Prickenöverlivet

Helgens detalj

På matbordet i vardagsrummet så har den fina ljusstaken Design with Light från Holmegaard fått flytta in. Jag gillar kontrasten mellan det klara glaset och läderdetaljen. Gillar detta konjaksfärgade läder som bara kommer att bli vackrare och vackrare med åren. Detta var en av alla de fina saker som fanns i goodiebagen från Bloggforum2014. I samma serie, designad av Maria Berntsen, så finns det även vaser som har trillat in på min önskelista.
 
Foto: Prickenöverlivet

En lite annorlunda styling

Tycker alltid det är lika spännande att gå in på Fantastic Frank och se vad de har hittat på för kul, oftast ett annorlunda tänk och tänjande av gränser. Nu finns det ett objekt till salu på St Göransgatan på Kungsholmen i Stockholm, med en minst sagt lite annorlunda styling än vad vi är vana vid att se i annonserna. Stylist till denna tecknade interiöridé är Thomas Lingsell och foto står Emily Laye gjort.