Grann plantering

Nu är snart första advent här, som jag har längtat! Idag har det hängts upp stjärnor i fönstren, adventsljustakar är redo för att tända första ljuset imorgon och en mängd planteringar har placerats ut här hemma. Påminner om en blomsterbutik tydligen... Men visst är det svårt att få nog av lökväxter som amaryllisar, hyacinter, tazetter eller små fina granar? På landet förra helgen grävde jag upp två stycken minigranar som nu är planterade. Jag gillar denna naturliga kombinationen med lerkrukor på fat, grön mossa och växter. Stilrent och utan krusiduller!
 
Tänk på att när du återanvänder lerkrukor så rengör dem väl, annars riskerar de att sprida eventuella skadegörare och bakterier. Jag brukar lägga krukorna i vatten med diskmedel, skrubba av dem och avsluta med att torka av dem med desinficerande medel. Viktigt att krukan får ligga i vattenbad innan plantering så att krukan suger upp vatten, annars kommer den att ta vatten från växten vid senare vattning.
 
Foto: Prickenöverlivet

En lyckad helg

Denna helg började med en lyckad fredag på stan tillsammans med härliga vänner. Läckra cocktails på The Pelican där Lychee Martini var favoriten både för smak och glas den serverades i. Vidare blev det en smakfull middag på Miss Sophie. En restaurang som ligger högt upp på min lista över favoriter i Göteborg - snygg lokal, bra service och alltid riktigt bra mat! Resten av helgen spenderades på familjens land med promenader längst havet, loppisbesök utan fynd och skönt häng framför brasan. Med andra ord en helg med bra mix!
 
Foto: Prickenöverlivet

Morgonstund har guld i mun

Hur härligt är det inte att äta frukost på sängen? Det är inte mycket som behövs för att sätta guldkant på morgonkvisten. Jag är dock inget fan av att äta smörgåsar och annat som smular i sängen, så det går bort. Däremot gillar jag att starta min morgon med en egenmixad smoothie, havregrynsgröt med färska blåbär och en stor kopp rykande te. Jag brukar servera gröten i Le Creusets minigryta så håller sig gröten varm längre när locket ligger på. 
 
Foto: Prickenöverlivet