Elmia Garden Trends

I helgen ägde Trädgårdsdagarna på Liseberg rum - så det blev ett besök där på lördagen. Kombinationen strålande sol, trevligt sällskap, mängder av växter och trädgårdstrender är oslagbar! Elmia Garden Trends presenterade årets tre trädgårdstrender, så vilken av dem stämmer bäst in på dig?
 
 
Moving With Nature - den naturliga och miljömedvetna trenden där det naturliga landskapet flyttar in i trädgården både vid val av form och växter. Kanske sudda bort övergången mellan trädgård och natur och skippa staket eller häck. Träd som björk och tall och växter som älggräs, lingon, blåsippa, älghornsbräken, ljung, strandkål, ramslök och kungsängslilja. Material du ska satsa på är vitoljad ask, linnetyg, grovt trä, keramik, träull, vaxat papper, lera, sten och ull.
 

Eller är kanske Green Decadence den rätta trädgårdstrenden för dig? Trenden speglas av en lyxig elegans och Art deco. More is More är budskapet att planera din trädgård utifrån. En välklippt trädgård med gröna buskar friserade i runda eller kvadratiska former och för att få till en spännande känsla kompletterar du med dramatiska växtval. Material att jobba med är guld/silver, oljig tjära, jaquardväv, tonat glas, rostfritt stål, sammet, silke, spegelglas, lackade ytor och mörkt trä. Växterna du ska plantera får gärna vara blodvok, hortensia, lupin, trädpion, tulpan, protea, ros, bladbegonia, aubergine och kronärtskocka.

Happy Gardener (bara namnet gör en lycklig!) – är en trend som bjuder på glädje att så, plantera och sedan få skörda som belöning. Den glada trädgårdsodlaren står i fokus och står för det humoristiska och vardagliga som vurmar för den enkla. Material i denna trend är denim, småblommig textil, vintageläder, tegel, ljus terracotta, växtfärgat garn, jute, filt och betong. För att skapa trenden ska du plantera äppelträd, ärtor, målla, chili, prästkrage, vallmo, selleri, solros och haverrot exempelvis.

1 Emma Thun:

skriven

Vilken beskrivning känner du dig närmst?
Med vänlig hälsning, nyfiken 😊

2 Ida:

skriven

Tack för att du besökte oss! Vad roligt att höra att du gillade evenemanget. /Mvh Elmia Garden

Kommentera här: