En helg på landet och pallning av blommor

Foto: Anna Ramstedt, Prickenöverlivet
Efter vobbning i torsdags och fredags med en liten tjej som åt på ögoninflammation tidigare i veckan så avslutade vi med en helg på landet tillsammans med mamma och pappa. Bästa stället att ladda batterierna! En väldans lugnt fredags kväll i horisontiellt läge i soffan, en lördag med loppisrunda, botanisering hos Br Erikssons Hanldesträdgård och Blomsterstugan, en promenad till badviken. Hann även med att palla blomster hos grannen på landet och göra en härlig bukett av röda- och gula toner. Dessvärre vaknade jag upp imorse med en röst som är helt borttappad så det blir en spännande jobbvecka (Lycka till till mig själv)!

Sticklingar

Foto: Anna Ramstedt, Prickenöverlivet
 
Palettblad verkligen en tacksam planta att dela med sig av till vänner och jag tar ofta och knipsar av skott som jag sätter i en vas med vatten för att rotas. Att knipsa av skott med jämna mellanrum gör att du får en tätare planta som grenar sig på fler ställen och blir inte endast hög och ranglig. Frida gjorde nyligen ett inlägg om sticklingar hon fått från bekanta och visst är det läckert att se hur en planta lever vidare? Skott från min palettblad (som jag i min tur fått som en stickling) finns förutom hos Frida, hos Ida, en härlig kund i Stockholm och nu finns det fler nyplanterade sticklingar som snart ska lämnas bort...

Jul hos Granit

 Foto: Pressbilder Granit
 
Nu är det tre månader kvar till jul... Och Granit bjuder som alltid på härliga och inspirerande bilder för juldekoration i en neutral färgskala och härliga material med mycket grönt från naturen. Precis den jul som jag föredrar!