Loppisfynd till köket

Foto: Anna Ramstedt, Prickenöverlivet
 
Vissa loppisfynd blir man extra glad över, som detta set till köket med decilitermått och bunkar i tre olika storlekar. Rostfritt och sprillans nytt med prislapparna från butikerna kvar. När jag gör nya inköp med köksutrustning så försöker jag att ha med "plastbanta köket" i tankarna, så när saker behöver bytas ut köper jag det gärna i rostfritt, glas eller trä. 

Makaonfjäril

Foto: Anna Ramstedt, Prickenöverlivet
 
Fyra dagar i rad har vi haft besök av två fantastiskt vackra Makaonfjärilar. Det är inte bara jag som älskar Verbena Bonariensis (Jätteverbena) tydligen utan även dessa pampiga fjärilar. Nu när det är så otroligt torrt överallt är det viktigt att sätta ut vattenbad (skålar, keramikfat eller liknande) bland blommorna och kan lova att det lockar till sig både fåglar, blomsterbin och fjärilar! 

Sommarkvällar

Foto: Anna Ramstedt, Prickenöverlivet
 
Denna sommaren ska vi vara på hemmaplan och njuta - inga långresor inplanerade denna sommar. Med det fantastsiska vdret som vi haft hittills gör att det nästan känns som att man redan haft semester trots att den startade idag. Nu ska det bli lata dagar med kvällsbad vid bryggan, backgammonturnering, hänga i Alice lekstuga, umgås med vänner och göra utflykter.