Restaurang Mielcke och Hurtigkarl

Foto: Pressbilder
 
Men den bästa upplevelsen från våra tre dagar i Köpenhamn är utan tvekan middagen på Mielcke och Hurtigkarl - alltså vilket ställe. Kvällens första glas champagne serverades på deras terass i en fantastisk utomhusmiljön med odlingar, vita klätterrosor, stenmurar i härligt brända orangetoner.
 
Vi valde att äta deras sju rättermeny med champagne som dryck till samtliga rätter och vilka kombinationer det var! Det serverades allt från sparrisrätt, kalvbräss, hummer till rabarberglass och hallonflarn. Det går inte att beskriva maten utan den måste upplevas för att komma till sin rätt. Restaurangen är otroligt vacker med fina detaljer och en service som inte kan få annat än 10 av 10 möjliga. Vi lämnade restaurangen som sista sällskap och tack vare att Hanna fyllde år så spelades både Happy Birthday, ABBA och Avicii. Kvällen avrundades sedan på Ruby Bar som också är väl värt ett besök om du är i Köpenhamn!   

Höstanemon

Foto: Anna Ramstedt, Prickenöverlivet
Förra sensommaren planterade jag höstanemon i rabatten, har försökt att sträva efter att få rabatter som blommar i olika omgångar så att man kan njuta av det från tidig vår till sen höst. Normalt så brukar denna börja blomma i augusti till oktober, men troligen på grund av värmen så började den blomma redan i början av juli. Kan varmt rekommendera denna fina växt breder ut sig vackert i rabatten och är väldigt fin att plocka in i en bukett tillsammans med Dahlior och Chokladblommor!

Köpenhamn

Foto: Anna Ramstedt, Prickenöverlivet

Förra veckan tog vi tåget med vänner till Köpenhamn - gillar denna stad så mycket. Vi checkade in på Radisson Royal Copenhagen efter rekommendationer, bra läge för att strosa på stan och nära de restauranger vi bokat in. Med design av Arne Jacobsen och mängder av hans designklassiker och en fantastisk frukost (finns det något bättre än hotellfrukost?) så var det inte svårt att gilla hotellet!

Härliga dagar med lunch på Atelier September där vi åt deras omtalade avocadosmörgås och en fantastisk burrata med citron och basilika. Shopping med flera bra fynd, bubbelpaus på stan, middag på Paté Paté, cocktails på Lidkoeb, lunch på La Banchina som ligger i utkanten av stan (värt att ta sig dit och ett tips är att hyra en cykel) ett enkelt och avslappnat ställe där man kan äta lunch eller bara sitta på bryggan och njuta av ett glas vin. Middag på restaurang Mielcke & Hurtigkarl – får bli ett eget inlägg om detta fantastiska ställe!

Tack igen för härliga dagar vänner - hoppas det är en ny tradtion som har skapats och tack igen mamma och pappa för att ni passade Alice!