Shakerkök hos Nordiska kök

Foto: @kristofer_johnsson
 
Nordiska kök skickade fina pressbilder på ett läckert kök där nordisk minimalism möter Shakerköket. Det är Annaleena Leino som står bakom stylingen - där hon gett den klassiska köksstilen en modern touch och tidlöshet. Shakerköket är byggt i klassiskt manér med innanförliggande luckor och speglar i alla dörrar och lådfronter och i en fin gråblå färg. 

Eclectic collection hos Layered

Foto: Pressbilder Layered
 
Under möbelveckan i Stockholm lanserar Layered sin nya kollektion Eclectic Collection. En kollektion som kommer att innehålla både mattor och möbler. I samband med lanseringen kommer en Pop Up-butik att äga rum lokalerna hos Stockholms Auktionsverk där kollektionen kommer att visas tillsammans med antikviteter från deras online-auktion. Lokalerna harmoniserar med den röda tråden i kollektionen som är kombinationen mellan det antika och moderna. Bilderna för kollektionen är fotograferade i Wicanderska villan i Stockholm av Martin Rosengren. 

En blomsterskatt

Foto: Anna Ramstedt, Prickenöverlivet
 
När jag var liten brukade farmor och jag åka till olika ställen och plocka blommor och växter som vi sedan la i växtpressen i hennes källare. Efter ett tag när blommorna torkat blev de inramade. Minns det så tydligt och farmor är verkligen en bidragande källa till mitt stora växtintresse! Så när mamma och jag hittade två fullproppade herbarium på en loppis så slog mitt hjärta en volt! Det kliade i mina fingrar att få börja sortera och ordna dessa till den fina ordning som de garanterat haft en gång i tiden men som försvunnit med åren. I helgen har jag bläddrat i dem, frossat i fina blommor och vackra handtextade etiketter - den äldsta som jag hittat hittills är från 1909 (!!) och mina tre favoriter än så länge är Tobak, Backsippa och Vallmo.