Julen 2018

Foto: Frida Ramstedt
Nu känns det som att julen håller på och runda av här hemma, men än har den inte dansats ut! Och vad jag njuter av dessa fina bilder som Frida tog på årets juldukning där vi dekorerat bordet inför jullunchen med en grön matta av mjuktall, kryptomeria och cypress. Lärkgrenar, vita mossklädda mini-julstjärnor, kottar som jag plockat i skogen och som fått ligga och torka för att slå ut, vinröda äpplen... och härligt djupröda Amaryllis i en låg vas fick vara dukningens pricken över i:et. Den ljusa linneduken från Lovely Linen hittar du här och linneservetterna har mamma sytt till mig för några år sedan. Band ihop några kransar av överbliven kryptomera och cypress.
 
Frida tipsade om Estrid Ericsons knep att ljusstakarna ska vara höga och blommorna låga för att gästerna ska bli ännu vackrare! Så vi dukade med höga mässingljusstakar och min släktservis med guldkant.
 
Julhelgen var inte bara fylld med en vacker dukning utan även traditionsenlig uppesittarkväll med Bingo Lotto, julklappsrim och provsmakning av julskinkan. Julafton med kylig promenad, Kalle Anka, besök av tomten, klassisk jullunch, för många julklappar, julmusik och kvällen avrundades med ost, chark och bubbel vinnande koncept). Tack igen grymma familj och släkt - längtar redan till nästa jul!

Kommentera här: