Trend-Stefan trendspanar för Plantagen

Foto: Pressbilder Plantagen
 
Trend-Stefan har tagit fram en trendspaning tillsammans med Plantagen för det blomstrande året 2018. Sex olika trender har tolkats:
1) Hållbart & hälsosamt - viktigt ta hand om planeten - syns på hur vi inreder med växter. Inte bara
växterna ska bidra till en bättre värld, även jorden och näringen ska vara hållbar och krukan! Gärna växter vi kan dela med andra som elefantöra, ampellilja. Växter som fungerar som luftrenare.
Tänk även på att ha med transporter och framdrivning i tankarna, mitt tips är att kolla efter lokala odlare som måste följa hårda lagar och regler kring besprutning och bekämpning än många andra länder. Plus att växterna mår bättre när de inte har transporterats långväga!
 
2) Plantera i glasburk. Ner med växten i en glasburk - enkelt att göra själv. 
Men glöm för tusan inte att ha någon luftöppning om du vill att växten ska överleva mer än en vecka!
 
3) Blommor i överflöd. Fantastiska blomsterinstallationer där nyckeln är att blomman tar plats - mycket blommor, höga, låga...
 
4) Anti-trenden. Vi inreder med vissna växter som torkade vallmokapslar och rapsknippen. Gröna växter som olika varianter av suckulenter. 
 
5) Peter Pan-trenden. Stora växter som gör att vi känner oss små. Gigantiska monstera, rumslönnar - satsa gärna på ett stort träd eller gör en grön installation - stora, gröna växter i plenty!
 
6) Återupprepning. Repetition av samma blomma ex olika färger men samma storlek och samma blomma eller olika storlekar av en växt fast i samma färg. Och buketterna ska gärna bara ha samma sort exempel en bunt rosor.
 
Summan av kardemumman är att växter kommer ha en fortsatt viktig roll även nästa år. Hurra!

Kommentera här: