Favoriter till altanen

I år kommer vi bara att vara hemma hela sommaren lång - kanske några mindre utflykter, men inga långresor inplanerade. Så jag håller tummarna för värme och härlig sol så vi kan åka ut med båten, picknick på klipporna, många barnvagnspromenader och kunna sitta ute länge på kvällarna. Håller på och planerar våra uteplatser och det finns ju så mycket fin inspiration - här är några av mina favoriter och tankar:
 
- Stora krukor med mycket jordvolym så man slipper vattna ihjäl sig - större krukor håller fukten bättre!
- Mycket växter och blommor (man kan aldrig får för mycket enligt mig). Mixa perenner med ettåriga blommor och plantera några som bjuder på härlig doft som lavendel, luktärter, Nemesia... Jobba med olika höjder för liv och mixa olika material på planteringskärl som korg, zink, lerkrukor.
- Solskydd - lätt att glömma bort men aldrig kul att sitta och äta ute när det sticker i ögonen. Så satsa på ett stort parasoll, segel eller liknande. 
- Mixa möbler i olika material så det inte blir för perfekt. Rottingfåtölj, träbänk, aluminiummöbler, målade trästolar... Håll utkik på loppisar!
- En korg innanför altandörren med filtar för kyliga kvällar är väldigt praktiskt
- Ett mindre vackert golv kan döljas av mattor för utomhus finns ett väldigt bra utbud idag och min favorit är denna fina i återvunnet PET-material.
- Ljuskoppar och ljusslingor gör kvällarna mysiga. Du har väl inte missat att det finns flera ljusslingor som drivs av solceller, himla praktiskt!
 
 
 
 
 
 
 

Kommentera här: