Aprilnyheter hos IKEA

Igår släppte IKEA sina nyheter för april - och oj, det var verkligen ett gäng med många nyheter. Bland nyheter finns flera flexibla möbler i industristil med praktiska förvaringsmöbler, barnkollektioner, nya lampor och flera nya knoppar och handtag. Jag har valt ut mina favoriter som jag kommer att hålla utkick efter kommande månad i det blå-gula varuhuset.
 
Sittkudden DIHULT - tänker att den hade passat i vårt allrum på ovanvåningen samtidigt som den kan flyttas runt efter behov i hemmet. Sittkudden är i en beige klädsel av bomull och lin och kan tvättas i maskin.
Fåtöljen VEDBO med en stomme av massiv ask och plymå i skuret kallskum vilket ger den en tidlös och elegant form samtidigt som den är bekväm och ergonomisk att sitta i. 
Kroken SKUGGIS - en större krok med oregelbunden hexagonform och gjord i slitstark och naturligt vattenavvisande bambu.
 
 
Knoppar och handtag BAGGANÄS i stilren design och alla beslag kommer i färgerna svart, mässing och rostfritt stål. Knopparna finns i tre olika former och handtagen finns i två olika storlekar. GUBBARP knoppar och handtag - gjorda av återvunnen plast för att ge plasten ett nytt liv och minska resursspillet.
 
Korgarna PUDDA i grå filt som kan vikas ihop och bli helt platt när den inte används.
 
Påslakansetet NATTJASMIN – satinvävd av trådar i lyocell och hållbart odlad bomull. Lyocell är gjord av förnyelsebar cellulosafiber från trä. Bäddsetet finns i färgerna vit, ljusgrå, beige och blå och kommer även i underlakan och extra örngott.
 
Serien OFANTLIGT i fältspatporslin som är tålig för vardagens påfrestningar - tål både mikrovågsugn och diskmaskin. Designad av Inma Bermudez som nyligen utsågs till ”Årets designer” i Spanien.
Foto: IKEA

Kommentera här: