DIY: Fröinsamling

Foto: Anna Ramstedt, Prickenöverlivet
 
Det bästa med många blommor är ju att man kan spara frökapslar till nästa år, så nu när det blommat över för denna säsong så klipper jag av exempelvis mina orientaliska vallmo, skidorna på luktärterna, kapslarna på Nigellan. Måste säga att jag älskar min nya sax - fin som tusan och vass som attans! Jag brukar binda små buketter som får torka i förrådet eller göra kuvert till fröerna av pressmaterial som jag fått på fina tapeter. 
 
 

Grönt är skönt

Foto: Anna Ramstetd, Prickenöverlivet
 
Som Ernst säger "I det enkla bor det vackra" och det är verkligen sant. Från promenaden fick ett gäng ormbunksblad följa med hem och pryder nu bänken i vardagsrummet. Enklare blir det knappast!

Önskelista augusti

(Inlägget innehåller adlinkannons)
 
Nu känns det som att hösten är på intågande och jag måste erkänna att jag gillar det! Jag gillar den friska luften, de nya färgerna i naturen och mörkret som börjar att komma lite tidigare om kvällarna. Så på månadens önskelista står en ny höstjacka och hittade denna kappa som även är på rea - fin både uppknäppt och stängd. Denna härliga tröja i kashmir med fina rosetter som detalj vid ärmsluten. Dessa anteckningsböcker för att skriva ner Alice upptåg och allt hon hittar på. Älskar detta överkast och hade gärna haft det vid fotänden på sängen över fina sängkläder istället för överkast. Och på hösten gillar jag att piffa till de mörka dagarna med läppstift och nagellack och speciellt i färg som dessa.