Smycken från Skultuna

Skultuna lanserar en Damsmyckeskollektion i samarbete med designern Kajsa Avila. Det har tidigare funnits kollektioner för herrar men detta är den första för damer. Inspirationen till smyckena kommer ifrån Skultunas mest populära produkter - kontorsljusstaken med dess ikoniska nyckel. Därav kollektionsnamnet The Key Collection. Jag gillar skarpt det smala armbandet i vitt och svart, så fint med den lilla nyckeldetaljen.
 
Foto: Pressbilder från Skultuna

Plantera häck

Nu är ytterligare ett projekt avklarat på to do-listan - att plantera en häck för att rama in uteplatsen på framsidan och få den insynsskyddad. Valet föll på Avenbok som är en tålig och relativt enkelskött häck och passar bra som "klippt häck" samtidigt som den har karaktör och ett tätt, frodigt växtsätt. På vår- och sommarhalvåret är bladen gröna för att sedan på höst- och vinterhalvåret gå över till kopparbruna blad som fortfarande sitter kvar och ger insynskydd även på vintern. Viktigt att tänka på att toppen ska beskäras först när plantan har nått önskad höjd för därefter så växer den inte mer på höjden.
 
Så idag tog jag dagen ledig och planterade häck tillsammans med min pappa. Förarbetet med att flytta bort en plattrad med granitstenar och gräva bort de olika lagren med flis och mackadam - var den tunga biten och minst roliga. Därefter var det att fylla på med massor av jord, plantera plantorna, sätta stödpinnar och binda upp stammen (tänk på att använda en mjukare tråd och inte vanlig ståltråd som lätt skär in i stammen), mycket vatten, på med lite mer jord och slutligen ett rejält lager med täckbark. Så håll tummarna att den rotar sig snabbt och trivs under vintern! 
 
Foto: Anna Ramstedt, Prickenöverlivet

Helgen

Oh my vilken intensiv med härlig helg det har varit. Den rivstartades tillsammans med mina kollegor på Rondo - en helkväll med Orup och hans fantastiska show Viva la Pop. Riktigt bra show! Med guldpaljettcowboyhatten under armen blev det en sväng till Avenyn innan hemgång. 
 
Lördagen startade med lite trädgårdsfixande innan vi fick besök av några vänner över en lunchgrillning. På kvällen fick vi sedan middagsbesök av andra trevliga vänner... Så man kan nog säga att besöken avlöste varandra, men det är alltid lika roligt när folk kommer och hälsar på. 
 
Idag har vi däremot tagit det väldigt lugnt med kaffe i solen och sedan en långpromenad i de hemliga svampskogarna och i korgen med hem fanns det både kantareller och Karl-Johan. Så nu är det rensning av svampen som pågår - önskar att jag hade varit lite mer som min pappa som borstar av all svamp redan i skogen så den är nästintill stekklar när han kommer hem. Men jag blir lite för exalterad när jag hittar svampen och vill skynda mig att plocka det innan en älg eller något kommer och äter upp det!
 
Foto: Anna Ramstedt, Prickenöverlivet