DIY: Julkransar

När vi gick på visningen av vårt hus och jag såg den öppna spisen så tänkte jag att till jul måste där stå en krans. Lycka att vi fick köpa huset och nu närmar sig julen så i helgen gjorde jag två stycken väldigt enkla kransar och placerade på spiselkransen. När det kommer till advents- och julpynt så tänker jag att gör det tillräckligt enkelt så att det faktiskt blir bra (ofta har man höga ambitioner och laddar för pyssel deluxe) och varför uppfinna hjulet två gånger.
 
Du behöver:
- Stomme
- Grönt ex. lingonris, granris, eukalyptus, poppel, blåbärsris... (jag valde lummer)
- Band till ev. rosett
- Myrtentråd
 
Gör så här:
Linda det gröna runt stommen och linda efterhand några varv med myrtentråd, se till att få ett snyggt av slut. Knyt en rosett av bandet och voilá så är det klart. Och det bästa - det kan inte bli fel!
 
Foto: Anna Ramstedt, Prickenöverlivet

Sneak peek hos Lindform

Mitt i allt julstök så visar Lindform upp några av sina nyheter för våren 2016. Deras fina små vaser designade av Marita Lindholm kommer i nya färger. Jag skulle gärna tänka mig att ha ett gäng av dessa vaser i den gråvita nyansen med vita stänk hemma.
 
Foto: Pressbilder från Lindform

Första advent

Äntligen är det dags för adventsmys igen! Underbart om du frågar mig - älskar alla levande ljus, det vackra skenet från adventsstakar och stjärnor i fönstren, dofter av glögg, hyacinter och nejlikor... Denna helg har varit riktigt härlig med en lugn hemmakväll i fredags, blomstrande stund i butik Inspirera, glöggfest med vänner, blåsiga morgonpromenader och söndagsmiddag. Nu är det dags för mysbyxorna, Blossas årgångsglögg (väldigt god tycker jag!) och säsongens sista avsnitt av Bron. Hoppas att ni haft en riktigt skön första advent!
 
Foto: Anna Ramstedt, Prickenöverlivet