Ristorante Bellora

I veckan närmare sagt i tisdags var jag på en presslunch på Ristorante Bellora som precis har slagit upp portarna på Avenyn här i Göteborg. Det är ESS hotell som står bakom denna satsning med Hotel & Ristorante Bellora. Jag som är fullkomligen såld på Italien, blev så glad att denna italienare har öppnat. För vilken mat, vilka råvaror, skön och avslappnad stämning, fin interiör där man tänkt på detaljer och materialval in i minsta detalj. Hotellet är inte riktigt klart ännu utan kommer att renoveras under året, men Ristorante Bellora är klar för att ta emot dig på lunch, middag och brunch...
 
Det italienska sättet att avnjuta en måltid tillsammans med familj och vänner är fantastiskt med start av antipasti, följt av primi, secondi och slutligen dolce. Denna presslunch följde just detta "sharing"-koncept och jag fick äran att dela bord och med ett härligt gäng av Emma, Sarah, Martin, Karro och Joacim. Som bonus fick vi med oss en del av Sicilien i form av en tjugo-årig surdeg - hur ska detta gå?
 
Foto: Prickenöverlivet

Kruka för sticklingar

Pelargonstickling och keramik - kan det bli en bättre kombo? Här är en drejad lite kruka med tillhörande fat som jag har gjort i lavalera och glaserat med en vit glasyr. Jag gillar hur lerans prickar bryter igenom glasyren. Perfekt storlek för att plantera sticklingar i. Detta får vara denna veckas fredagsblomma!
 
Foto: Prickenöverlivet