Mitt påskris

Påskriset här hemma är pyntat och klart. Grenar från björk sattes i vasen Dagg från Svenskt Tenn och pyntades med fjädrar i olika bruna och grå nyanser och urblåsta ägg i vitt och brunt.
 
Foto: Prickenöverlivet

Årets pelargon 2015

Som ni vet sedan tidigare är pelargoner en favorit för mig och på mässan Nordiska Trädgårdar så avslöjades årets pelargonsort. Årets pelargon 2015 blev Violino. Violino har ljus violetta blommor och tillhör den så kallade Moonlight-serien vilket är en serie med mörkt bladverk och mörka blomstjälkar. De mörkbladiga pelargonerna har länge vart populära i andra delar av Europa och nu ökar intresset för dem även här i Sverige.
 
Foto: Blomsterfrämjandet / Annica Christensen

DIY: Påskpynt

Min påsk får gärna inte vara allt för gul, cerise och andra knalliga färger. Jag gillar påskdekorationer i mer jordiga färger och natur material. Ett tips för entrén eller balkongen är att ta en liten björk (du måste ha tillstånd från markägaren!) och placera i en större kruka vid entrén. Istället för att pynta det med fjädrar så gör ett litet fågelbo av de mjuka björkgrenarna och placera i trädet. Dekorera med ett gäng ägg.
 
Foto: Prickenöverlivet