Denna doft

Vid en kvällspromenad på landet i helgen så kunde man med jämna mellanrum känna den fantastiska doften av kaprifol som nu har slagit ut i blom. Även om kaprifolen nästan klassas som ogräs här på västkusten så var jag ju bara tvungen att ta med en gren hem och ställa på sängbordet!
 
Foto: Anna Ramstedt, Prickenöverlivet

Härliga helg

I fredags efter jobbet så flydde jag lägenheten i stan och alla flyttkartonger som står där högt och lågt i olika organiserad staplar och checkade istället in i stugan på landet hos mamma och pappa. Lugna och sköna dagar med långa frukostar (smakar så mycket bättre här), grillning på kvällarna och en nästan trolsk dimma över ängarna.
 
På lördagen körde jag ner till Halmstad på dop för lilla Ben som kommit hem med sin härliga familj från Kuwait, underbart att få träffa och krama om dem igen. Ett väldigt fint dop i kyrkan följt av kaffekalas med en sån där riktigt fin tårta som man inte vill skära i. Och Carola - det är verkligen dags för er att flytta hem till Sverige igen, som vi längtar efter er!
 
Foto: Prickenöverlivet

Tre somriga salladsfavoriter

Sallad är det perfekta på sommaren, passar både till lunch, buffébordet och kvällens grillning. Här kommer tre somriga salladsfavoriter som i alla fall jag kommer att göra ofta i sommar.
 
Favorit 1 - tomat och mozzarellasallad
Härliga röda och solmogna tomater, buffelmozzarella, hackad basilika, god olivolja och ett varv med pepparkvarnen.

Favorit 2 - Sallad med bladspenat, gröna oliver, fetaost, rödlök och gräslök
 
Favorit 3 - Melonsallad med fetaost och rödlök
Är såld på denna smakkombination av det söta från melonen och salta från fetaosten.
 Foton: Prickenöverlivet