Salta mandlar

Som varje år gjorde vi några olika varianter av julgodis och i år gjorde vi bland annat salta mandlar. Så gott och hade en rykande åtgång! Väldigt enkla att göra, görs på nolltid och är ett nyttigare alternativ.
 
Du behöver:
200 gram hel sötmandel (med skal)
2 dl vatten
4 tsk salt
Lite flingsalt
 
Gör så här:
Häll vatten i en kastrull och häll i saltet (ej flingsaltet) och värm upp så saltet löser upp sig. Ta bort kastrullen från plattan. Häll i mandeln och låt dra några minuter - inte för länge för då lossnar skalet. Lägg mandlarna på en ugnsplåt med bakpapper och toppa med flingsaltet, viktigt att de är utspridda och inte ligger i lager. Rosta i ugn i cirka 10 minuter på 225 grader. Låt svalna och förvara sedan i en lufttät burk.
 
Foto: Anna Ramstedt, Prickenöverlivet
1 Sofis :

skriven

Det lätt väldigt gott ska testa det som tilltugg på nyår tack!

Kommentera här: