Mitt senaste köp

Jag har ju sedan tidigare tänkt att köpa skyddsplattan som finns till by Lassens Kubus-ljusstake och när vi var i Köpenhamn sist så gjorde jag slag i saken och köpte den på Illums Bolighus. Känns väldigt tryggt att det nya soffbordet slipper eventuella droppfläckar från svarta stearinljus.
 
Foto: Prickenöverlivet

Skördefest

I helgen plockade jag in krukorna med kryddörter från balkongen, känns som att det kan bli frost någon natt snart. På fönsterbrädan i köket står nu rosmarin, oregano, basilika och ett chiliträd. Min nya sax från Hay är perfekt (och snygg) för att tukta till mindre växter. Nästa helg tänkte jag plantera höstfägring, min favorit blomstersäsong till utomhuskrukor! Så det blir till att samla inspiration under veckan.
 
Foto: Prickenöverlivet

Specialutgåva av Y-stolen

Det är inte bara på Designmuseet i Köpenhamn som man uppmärksammar att Hans J. Wegner skulle ha fyllt 100 år i år. Utan detta uppmärksammas även av Carl Hansen & Son som i hyllning lanserar en specialutgåva av Y-stolen. Denna utgåva är tillverkad av 100 år gammalt bokträ från Sydfyn som planterades 1914 - Wegners födelseår.
 
Y-stolen var en möbel i Wegners första kollektion för möbelproducenten Carl Hansen & Son. Stolen designades 1949, kom i produktion 1950 och har därefter producerats utan uppehåll. Den kommer att fortsätta att produceras i många år framöver tror jag! 
 
Foto: Pressbilder Carl Hansen & Son