Första advent

Äntligen var det tillåtet att starta julfirandet - hej ljus med juldofter, välkomna in amaryllisar, julstjärnor, tazetter och julrosor och play på julmusik (favoriten här hemma just nu är Ella Fitzgeralds julsånger). Första ljuset i adventsstaken är tänt, som varje år har jag fyllt formen med vita, stora blockljus, grön mossa och fyra siffror i metall. Ett tips är att spraya mossan med blomstersprutan så håller den sig fin längre.
 
Jag gillar att använda grönmossa även till blomsterarrangemang och brukar vända mossans gröna, fina sida utåt i glasvaser och sedan plantera växterna innanför. Adventspyntet som fått komma upp går i tonerna vitt, grått och grönt och i väntan på mer jul har jag placerat granris i en gammal Höganäskruka och lagt över en ljusslinga. Ett tips är att leta efter ljusslingor på second hand eller loppisar, jag hittade en sprillans ny från Konstsmide med 42 ljus och dimmer för två tjugolappar.  
 
Trevlig första advent!
 
Foto: Prickenöverlivet

Bloggfrukost hos Photowall

Idag bjöd Photowall in till ett trevligt frukostevent på Avalon Hotel i Göteborg. På agendan stod presentation av Photowalls senaste designkollektion Nature Calling, en hyllning till naturen i tapetform. Kollektionen har formgivits av den svenska designerduon team Hawaii. Nature Calling är en hyllning till naturen i form av tapet och finns i fem olika motiv där alla har inspirerats av skog och mark på ett eller annat sätt.
 
Eventet bjöd även på pyssel där tapetbitar blev fina julstjärnor. Ett kreativ skaparkaos bland granris, hyacinter, linjaler, limpistoler och en skön stämning bland de bloggare som deltog. Jag fick chansen att bland annat träffa härliga Emma, Fanny och Martin igen. Även träffa flera nya bloggare som jag inte träffat tidigare som Weronica och Anna. Alltid lika kul att träffa nya inspirerande och kreativa personer!
 
Foto: Prickenöverlivet