Perfect Imperfections

I veckan som gått så kom en sneak peak från danska House Doctor över deras kommande höstkollektion. Känns som en lämplig tajming med tanke på det regniga höstruskväder som dragit in över stora delar av landet. House Doctors nya kollektion bjuder på härliga kontraster mellan naturliga material och lyxigare material som guld och mässing. Kollektionen har fått benämningen Perfect imperfections och innehåller inslag keramik, rå betong, mörkt läder, mjuk velour, kantiga ytmaterial och fjäderlätta prints.
 
Foto: Pressbilder från House Doctor

Doften av Hotel Diplomat

När man kliver genom dörrarna på Hotel Diplomat i Stockholm så möts man av en hemtrevlig, fräsch och lite maskulin doft. De senaste åren har de bästa hotellen runt om i världen satsat på att ta fram sin egen doft och Hotel Diplomat tog fram sin första doft i samband med sitt 100-årsjubileum. Nu lanserar hotellet ett doftljus med sin signum doft av kardemumma och sandelträ som gästerna kan köpa med sig hem. Ljusen är miljövänliga och tillverkade av en vaxblandning av soja och cocos och innehåller doftoljor av högsta kvalitet. Så vill du skapa lite känsla av Hotel Diplomat i ditt hem så kan detta doftljus vara ett litet steg på vägen!
 
Foto: Pressbild Hotel Diplomat

Favorit i butik Norrgavel

Norrgavel på Magasinsgatan i Göteborg är en butik där jag gärna går in när jag får några minuter över. Jag gillar den harmoniska känslan man får av de dova färgskalorna, de äkta materialen och den härliga doften av äggoljetempera. Jag har valt ut mina fem favoriter som mer än gärna hade fått flytta in här hemma. 
 
Dessa fina träskor från svenska Calou i vegetabiliskt garvat skinn och i naturfärg skulle jag gärna stoppa fötterna i till sommaren. De fina kuddarna från Luni i 100% lin, härliga färger och jag gillar att tyget blir lite skrynkligt och inte perfekt, så kallat förlåtande skrynkligt. Jag är svag för de fina oljelamporna från Klong, kanske något att skriva upp på önskelistan, har dock svårt att bestämma mig för om jag gillar den bäst i koppar eller svart? Handdukarnas handduk kommer från Norrgavel och är i Eko-frotté, en klar favorit! Den fina byrån Massiv i vitt med toppskiva i kalksten hade blivit pricken över i:et i hallen och skulle skapa en bra struktur för ordning och reda.
 
Foto: Kollage av bilder från www.norrgavel.se