Favorit i Malmö

En makalöst fin och nybyggd takvåning ligger för försäljning i Västra Hamnen, Malmö. Vilken takterrass och utsikt! Jag gillar färgsättningen med de genomgående harmoniska färgerna, de riktigt fräcka tavlorna av olika designklassiker, den stora matplatsen med plats för många vänner. De har lyckats med en stramhet som ändå upplevs som mjuk... En riktigt topplägenhet (fast lampsladdarna skulle behövt få en touch av lite mer tysk ordning!)
 
Foto: Lånade från Bjurfors / Hemnet

Fönsterfint

Jag tycker det är svårt att få till fönsterna riktigt bra här hemma, ofta har de en tendens att bli för perfekta, för symetriska och för jämna... En fönsterbild som får mig att drömma mig bort är en hos Svenskt Tenn med massa olika Kulan-ljusstakar. Kolla ljuset och denna samling med ljusstakar, tänk att få krypa ihop på denna fönsterbräda och dagdrömma sig bort en stund!
 
Foto: Lånad från Svenskt Tenn

Avlastning vid soffan

Ett av mina favorit sidobord är Don't Leave Me från danska Hay. Ett nätt bord som är enkelt att flytta runt mellan olika platser. Det är perfekt att ha bredvid soffan för avlastning för tekoppen, en bok... Men här hemma har det mest en tendens att fyllas med ljusstakar. Jag gillar när stearinljuset har samma färg som ljusstaken, så det har inhandlats en hel del svarta stearinljus i vinter. Just nu är det fyllt av en mix av Distortion ljusstakar från amerikanska Areaware, doftljuset Gerdania och tändsticksask från Svenskt Tenn.
 
Foto: Prickenöverlivet.