Biarritz - surfarnas paradis!

Efter Lyon fortsatte vi resan till Biarritz där vi hyrt en lägenhet. En stad som snabbt blev en favorit för mig med sina fina byggnader, gigantiska hortensiabuskar, promenadstråk längst vattnet, rikligt utbud av restauranger och vinbarer, galet goda och nybakade baguetter och pain au chocolat, lite känsla av överklass som möter surfkultur.

Det finns flera stränder i Biarritz men vi valde att åka till en strand i Bidart strax söder om Biarritz. Mycket mindre folk och bättre surfing om du frågar experterna. Jag provade på surfing och vad svårt (men kul) det var, ser ju så enkelt ut att hoppa upp på brädan och bara glida iväg… Lite enklare var det att hänga i vågorna med bodyboarden.

 
Trots semester så gillar jag att ha lite rutiner så de flesta dagarna startade med en morgonjogging längst vattnet, ett stopp på vägen hem för att handla rykande färska baguetter och avnjuta en frukost på terrassen. Ett par timmar på stranden och i vågorna. En aperitif i lägenheten innan det var dags för att gå ut och äta. Underbara dagar!

Mina favoriter i Biarritz är Surferbaren precis ovanför Plage De La Cote Des Basques där de serverar sangria på kanna, tapas och det är en skön blandning av folk som hänger längst muren och blickar ut på solen som ger ner över havet.

Missa inte heller det härliga stället Comptoir du foie gras om du är på jakt efter ett ställe att ta ett glas och kanske äta något lätt innan middagen. Ett bra utbud av champagne, viner, cocktails och tapas. Härlig blandning av folk i alla åldrar, en bra stämning helt enkelt. Men kom i tid och var beredd på att det är mycket folk på kvällarna.

La Cantina Restaurant De Nuit en restaurang som öppnar först kl 23.00 och sedan har öppet hela natten lång. Serverar lite enklare rätter, men väl så vällagade!

På shoppinggatorna hittar du många butiker med utbud för surfing men även varuhuset Lafayette. En dag åkte vi till St. Jean de Luz som ligger ca 20minuter söder om Biarritz och hade en riktig tjejdag med chevré chaudsallad och Chablis till lunch, manikyr och shopping. Kan verkligen rekommendera ett besök i St. Jean de Luz.

På onsdagar är det kvällsmarknad och det finns massor av stånd att fynda olika charkuterier, ostar, fina stråhattar och väskor. Man kan även gå in i saluhallarna som serverar ostron och vitt vin i plastmuggar till en billig peng.  

Längtar redan till nästa besök i Biarritz!

 Foto: Prickenöverlivet

Kommentera här: