Daily Details

Genom Jenny på Hemtrender fick jag syn på Mr Perswalls nya tapetkollektion Daily Details. Hatten av för Jenny som varit en av dem som tagit fram kollektionen. På tapet har de lyckats fånga det vackra i från vardagliga detaljer och fått en kollektion med känslor från hårt, kallet och taggigt till skört, mjukt och varmt. Daily Details plockar fram skönheten i de unika formerna på kålbladen, det eleganta i kala rosstjälkar och det moderna uttrycket av tillknycklat folie.
 
Mina fem favoriter från Daily Details är:
 
Campfire - jag gillar staplar med ved och trä, tycker det är så fint. Drömmer om en öppen spis med en vedstapel vid sidan, kanske detta kan vara en lösning tills det blir verklighet?

Nude - en riktigt snygg tavelvägg med skönt bokkaos!
 
Rag Rug - fina trasmatttor längst väggen.
 
Sleeping Beauty - en läcker närbild av taggiga rosenstjälkar.

Och sist med inte minst Avalanche - tänk en hel vägg av fantastiska, vita rosor... Varje dag!

Foto: Pressbilder från www.mrperswall.se

Kaffepaus

Kaffekopp på fat är oslagbart, visst smakar kaffet lite bättre när det serveras så? Eller är det kanske bara jag som luras av ögat... Jag njuter i alla fall för fulla muggar av kaffestunder tillsammans med våra Ostindiakoppar från Rörstrand och det känns helt okej att hösten har kommit!
 
Foto: Prickenöverlivet

Favorit i butik: Palmgrens

Palmgrens klassiska och tidlösa produkter känns aldrig fel. Ett företag som grundades redan 1896 av sadelmakaren Johannes Palmgren och redan då tillverkade välgjorda läderprodukter... Precis som idag, 118 år senare, minst sagt imponerande! Jag som verkligen har snöat in på läderdetaljer hittar så mycket fint i Palmgrens sortiment. En skinnkorg huserar redan här hemma men jag skulle gärna komplettera med deras fantastiska kuvertväska med rottingdetalj, en praktisk innerväska att flytta över mellan väskor och sedan deras söta knappask som hade varit perfekt smyckesskrin på resor.

Foto: Kollage av bilder från www.palmgrens.se