Stora Hotellet i Umeå

Efter våra härliga dagar i fjällen i Hemavan så avrundades vår ledighet med ett besök i Umeå. Shopping, strosande på stadens gator i den härliga vårsolen och en fantastisk frukost på det fina Stora Hotellet. Nu i våras så öppnade hotellet upp igen efter en renovering och erbjuder nu 82 rum i sex olika kategorier Vidskepelse, Mystik, Äventyr, Längtan, Passion och Frihet. Stylt har varit med och tagit fram hotellets helhetskoncept med en läcker kontrasten mellan sjöfart och societetens stadshotell - svärande sjömän och te-smuttande damer, segeldukar möter sammet, havsbris i kontrast till champagne.
 
Frukosten på hotellets restaurang Gotthards krog vart riktigt bra med ett brett sortiment av bröd, smörgåspålägg och fräscha grönsaker. Separat lista att välja sina önskemål av varma tillbehör som äggröra, knaperstekt bacon. Riktigt gott kaffe ur kaffekopp på fat! Snygg inredning som går hand i hand med hotellets koncept och är placerad under ett stort glastak så man får känslan av att sitta ute även när man sitter inne.
 
Foto: Prickenöverlivet

DIY: Smart och snygg förvaring

Under eftermiddagens inspirationssökande efter smarta idéer så snubblade jag över denna snygga och enkla förvaringsanordning hos Fantastic Frank. En praktisk DIY-lösning som passar lika bra i en hall som i en garderob. Och det bästa är att den går att måttanpassa efter ens egna önskemål, två tummar upp!
 
Foto: www.fantasticfrank.se

En påsk i fjällen

Min påskhelg spenderades i snötäckta Hemavan. Ett gäng härliga dagar fyllda med isfiske, skoterkörning på fjället, försök till imitation av Charlotte Kalla i längskidspåret (lättare sagt än gjort), kvällar i bastu och bad i varm utomhustunna. Bubblor, yatzyturnering, palt som tillagades i wokpannan över elden... Kunde inte så mycket bättre och mer idylliskt!
 
Foto: Prickenöverlivet