Want, need, wear, read...

"Something you want, something you need, something to wear and something to read". Hos flera bloggar har man under de senaste veckorna kunnat se och inspireras av olika önskelistor inför jul utifrån fyra teman. Jag tycker att det är en rolig idé, så här kommer en lista med mina fyra önskningar till tomten:

Wear - ett par mörkbruna ankelboots från Acne. Jag har flera svarta och konjaksfärgade skor i garderoben, men faktisk inga mörkbruna av denna variant. Så dessa hade passat som en smäck!

Read - den mycket snygga coffee table-boken Louis Vuitton: The Birth of Modern Luxury. Jag gillar böcker som inte bara är intressanta att läsa utan även är så snygga att de får en hedersplats på bordet.

Want - som ni vet är jag insnöad på mässing och längtar väldans efter den klassiska Kulan från Svenskt Tenn.

Need - ett presentkort för ett besök hos frisören. När jag bläddrar bakåt i kalendern så inser jag att det var ett tag sedan jag satt i frisörstolen sist och har flyttat fram min klipptid vid minst två tillfällen. Så ett stort behov! 

Önsketräd

Födelsedagspaket och julklappar avlöser varandra under en intensiv period. Jag är fortfarande som ett barn på julafton, men med skillnaden att jag tycker det är roligare att ge bort en väl genomtänkt present än att få en. När är det dessa tankar byter sida egentligen? Från att som barn enbart ha fokus på julklappar och när tomten kommer med sin lykta, till att mer uppskatta alla traditioner och julaftonsmiddagen med familj, släkt och vänner?
 
Istället för en traditionell önskelista så har vi i år ett önsketräd hemma hos oss. Ett önsketräd i form av en stor gren trollhassel där vi hänger etiketter av saker som önskas i en blandning med tankar och förhoppningar inför det kommande året.
 

Foto: Prickenöverlivet
  

Hållbar jul

Jag föredrar när juldekorationer har en tidlös och klassisk design. Det gör att dekorationerna passar år efter år och jag blir lika lycklig varje gång jag får packa upp dem ur sina fina originalkartonger. Några favoriter som ligger mig extra varmt om hjärtat är dessa fina julkulor i glas från danska Holmegaard. Jag gillar det tunna fina sidenbanden och det fina motivet i guld och silver. De brukar få hänga ner från gardinstången i sovrummet och kommer att få vara med i många år fram över.    
 
Foto: Prickenöverlivet